Kde nás najdete? Zakázkové oddělení: 499 320 459, technická kancelář: 608 075 005, 281 017 369
Kde chybí prevence,
hasiči nepomohou!
34
LET

Provozovna v RD

Publikováno dne 17. 7. 2014

OTÁZKA: Dobrý den, chceme zřídit v suterénu RD provozovnu studené kuchyně. Musí provozovna tvořit samostatný požární úsek? Podotýkám, že jediný spotřebič je mrazák a lednice. Děkuji

ODPOVĚĎ: V obytné buňce – tedy i v RD může být provozovna v jednom požárním úseku za těchto podmínek: její plocha je menší jak 50m2 a její požární zatížení nepřesáhne 60kg/m2, nesmí v ní však být vysoce rizikové výrobky – viz čl. 3.2 ČSN 730833. Pokud byste tyto limity překročil, tak musí, viz. čl. 4.1.2 ČSN 73 0833 (je zde chybně odkaz na čl. 4.2, správně má být odkaz na čl. 3.2.

Ing. Petr Bohuslav

Sdílejte článek

Další články v sekci Poradna v oblasti požární ochrany staveb