Provozovna v RD
Publikováno dne 17. 7. 2014
OTÁZKA: Dobrý den, chceme zřídit v suterénu RD provozovnu studené kuchyně. Musí provozovna tvořit samostatný požární úsek? Podotýkám, že jediný spotřebič je mrazák a lednice. Děkuji
ODPOVĚĎ: V obytné buňce – tedy i v RD může být provozovna v jednom požárním úseku za těchto podmínek: její plocha je menší jak 50m2 a její požární zatížení nepřesáhne 60kg/m2, nesmí v ní však být vysoce rizikové výrobky – viz čl. 3.2 ČSN 730833. Pokud byste tyto limity překročil, tak musí, viz. čl. 4.1.2 ČSN 73 0833 (je zde chybně odkaz na čl. 4.2, správně má být odkaz na čl. 3.2.
Ing. Petr Bohuslav
Sdílejte článek
Další články v sekci Poradna v oblasti požární ochrany staveb
- Prkenný záklop s omítkou na kovovém pletivu místo protipožárního sádrokartonu
- Odolnost konstrukce haly
- reklamní folie na oknech kuchyní v bytovém domě vybavených plynovým spotřebičem
- Střecha jako únikový prostor
- Protipožární ucpávky v šachtách staršího BD
- Požárně nebezpečný prostor na malém pozemku
- Skútr o obsahu 49 cm3 v kočárkárně bytového domu
- Stěna se sloupkovou kostrou REW 30
- Podbití podhledu střechy
- Botník v panelovém domě