Provozovna v RD
Publikováno dne 17. 7. 2014
OTÁZKA: Dobrý den, chceme zřídit v suterénu RD provozovnu studené kuchyně. Musí provozovna tvořit samostatný požární úsek? Podotýkám, že jediný spotřebič je mrazák a lednice. Děkuji
ODPOVĚĎ: V obytné buňce – tedy i v RD může být provozovna v jednom požárním úseku za těchto podmínek: její plocha je menší jak 50m2 a její požární zatížení nepřesáhne 60kg/m2, nesmí v ní však být vysoce rizikové výrobky – viz čl. 3.2 ČSN 730833. Pokud byste tyto limity překročil, tak musí, viz. čl. 4.1.2 ČSN 73 0833 (je zde chybně odkaz na čl. 4.2, správně má být odkaz na čl. 3.2.
Ing. Petr Bohuslav
Sdílejte článek
Další články v sekci Poradna v oblasti požární ochrany staveb
- Protipožární ucpávka do otvoru (sendvičová stěna)
- Protipožární nátěr BARRIER 2001
- dotaz – hasicí přístroje v panelovém domě
- Sklep v uzavřené garáži
- Dotaz na protipožární dveře. Jaká zárubeň?
- Protipožární nástřik – omezení použití
- Zamčená půda
- Oprava protipožárního nátěru/nástřiku
- Půdní schody – 15 DP3 EW
- Předělení místnosti